Cursus
Crash course visietechnologie en beeldverwerking
Ben je een professional met interesse in industriële camera’s en computervisie, maar heb je weinig tot geen voorkennis? Onze spoedcursus is precies wat je nodig hebt!
Deze tweedaagse cursus biedt een uitgebreide introductie tot computervisie, verschillende commerciële cameratechnologieën, en diverse vormen van artificiële intelligente beeldverwerking. Je krijgt een helder overzicht van de talloze mogelijkheden binnen de computervisie, geïllustreerd met relevante industriële voorbeelden. Na deze cursus ben je dan ook perfect in staat om in te schatten hoe computervisie jouw werk en leven kan veranderen.
Deze cursus is ontworpen om je niet alleen kennis bij te brengen, maar om je deze kennis ook direct te laten zien en toepassen in jouw werkgebied. Met onze interactieve benadering leer je de theorie en ervaar je hoe deze in de praktijk wordt gebracht.
Wat mag je van deze cursus verwachten?
- Theorie en praktijk gecombineerd: Elke lesdag bestaat uit een unieke mix van theorie en hands-on oefeningen in het industrieel visielab van de Universiteit Antwerpen.
- Brede dekking van technologieën: Naast de klassieke kleurencamera maak je kennis met minder bekende technologieën zoals een hyperspectrale camera. Ook de nieuwste mogelijkheden op het vlak van beeldverwerking met artificiële intelligentie blijven voor jou geen geheim.
- Gecombineerde academische en industriële invalshoek: De combinatie van technologie-experts van het visielab van de Universiteit Antwerpen en gastcolleges over het robuust gebruik van beeldverwerking in de industrie belicht alle aspecten van computervisie.
Programma
Workshopdag 1: Cameratechnologieën en visiesystemen
Doelstelling: Tijdens de eerste dag krijgen deelnemers een grondig inzicht in de diverse cameratechnologieën die beschikbaar zijn voorindustriële toepassingen. Het wordt duidelijk dat er geen universele technologie bestaat die voor alle situaties geschikt is. Deelnemers zullen leren hoe specifieke eisen van een toepassing, zoals golflengte (visueel,infrarood, UV, etc.), snelheidseisen (voor dynamische versus stationaire objecten), belichting en sensorgrootte, de keuze van de camera beïnvloeden. Interactieve demo’s ondersteunen deze introductie.
Inhoud:
- Overzicht van de meest courante en veelgebruikte camera's in de industrie
- Diepgaande discussie over verschillende cameratechnieken, met een focus op praktische toepassingen
- Factoren die de keuze van de camera beïnvloeden: golflengte, snelheid, belichting en sensorgrootte
- Interactieve demo: Ervaar de sterke en zwakke punten van verschillende cameratypes door hands-on demonstraties
Workshopdag 2: Industriële beeldverwerking: van preprocessing tot artificiële intelligentie
Doelstelling: Tijdens dag twee leren deelnemers hoe ze de verkregen data uit industriële camerasystemen effectief kunnen verwerken om accurate en efficiënte conclusies te trekken. Deze sessie benadrukt het belang van preprocessing, behandelt een aantal standaardmethoden voor beeldverwerking, en introduceert kunstmatige intelligentie om de verwerking en analyse van gegevens te verbeteren.
Inhoud:
- Preprocessing van data: Het belang van camerakalibratie en het verwijderen van artefacten
- Toepassing van standaardalgoritmen zoals PCA en t-SNE voor dataverwerking
- Artificiële intelligentie, machine-learning en deep-learning: van KNN en SVM tot gespecialiseerde neurale netwerken
- Theorie gecombineerd met praktijk: hands-on oefeningen om de theorie in de praktijk te brengen en de sterke en zwakke punten van elke verwerkingsstap te begrijpen
Bijkomende informatie
Doelgroep:
Professionals geïnteresseerd in industriële camera’s en computervisie met weinig tot geen voorkennis over cameratechnologieën, belichting en beeldverwerkingstechnieken. Geen voorkennis over industriële visie of beeldverwerking vereist.
Taal:
Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
Organisatie
Datum
Er zijn al enkele geïnteresseerden voor deze cursus. Ben jij ook geïnteresseerd, vul dan snel het interesseformulier in. Binnenkort nemen wij contact op met de geïnteresseerden om samen naar geschikte datums te zoeken.
De cursus vindt iedere dag plaats van 9u30 tot 16u30.
Intekenen op één van de twee cursusdagen is mogelijk.
Locatie
Universiteit Antwerpen
Campus Groenenborger
Campus Groenenborger is gemakkelijk bereikbaar met verschillende transportmogelijkheden.
Prijs
- 1 dag: € 300 (vrijgesteld van BTW)
- 2 dagen: € 499 (vrijgesteld van BTW)
Deze prijs is inclusief cursusmateriaal, koffie en lunches.
Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Meer informatie via www.kmo-portefeuille.be en in de bevestigingsmail na registratie.
Na inschrijving voor deze cursus zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.
Deze cursus iets voor jou?
Interesse in deze cursus? Schrijf je in via onderstaande knop.
Meer cursussen
Het ABC van 5G
Deze uitgebreide cursus is speciaal ontworpen om businessmanagers een diepgaand inzicht te geven in 5G-technologie en de belangrijke economische en juridische gevolgen ervan.
Goed om te weten
Engineers of tomorrow heeft meer te bieden dan het jaarlijkse job- en netwerkevent.
Wat
Engineers of Tomorrow wil het ecosysteem van toekomstige industrieel ingenieurs, (alumni-) ingenieurs, de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen en door technologie en innovatie gedreven bedrijven ondersteunen in hun bredere professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Wie
We verwelkomen toekomstige (afgestudeerde) industrieel ingenieurs en bedrijven die gedreven worden door technologie en innovatie.
Waar
Het job- en netwerkevent van Engineers of Tomorrow vindt plaats in Bluepoint in Antwerpen.
Waarom
EoT is een duurzaam, faciliterend platform dat stakeholders verbindt met toenemende aandacht voor bredere maatschappelijke thema’s. Fundamenteel draagt elke stakeholder bij aan het platform en heeft tevens de mogelijkheid om ervan gebruik te maken.