Workshop PREFER

🌟Dé ingenieur bestaat niet! 🌟

Als je afstudeert als industrieel ingenieur, heb je zoveel mogelijkheden om aan de slag te gaan! Daarom is het ook extra belangrijk om goed na te denken over je eigen kwaliteiten en interesses! Waar blink jij in uit? Waar haal jij je motivatie? Wat triggert jou om een stapje verder te gaan?

We nodigen Randstad Young Talents uit om dieper in te gaan op deze vragen in een korte workshop. Ze gaan dieper in op de verschillende ingenieursprofielen (volgens het PREFER-model), leggen uit hoe je best kan bepalen wat voor type jij bent en hoe je dit kan gebruiken tijdens je masterjaar en in je hele carrière.

Kom dus zeker naar de campus (of blijf wat langer na de lessen) op 🗓️ donderdag, 2 mei om 18u30!

Deelname is helemaal gratis, maar registratie is een must want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je hier in

Algemene informatie - Deelnemers

De EoT jobbeurs en het netwerkevent gaat door op woensdag 15 maart tussen 16h50 en 22h in het BluePoint congress centrum te Berchem. Ben je masterstudent, bachelor, of wil je graag als alumnus/alumna deelnemen aan de speeddates, dan kan je nog inschrijven op de EoT beurs tot woensdag 1 maart!

Ben je alumnus/alumna en wil je deelnemen aan het netwerkevent, dan kan je nog inschrijven tot en met 14 maart. Deelnemen aan de EoT beurs is trouwens volledig gratis, ook voor alumni!

De EoT jobbeurs gaat door op woensdag 15 maart tussen 16h50 en 22h. Tot 20h kan je deelnemen aan speeddates met al onze deelnemende bedrijven. Tussen 20h en 22h is er ruimte om vrijblijvend rond te lopen en bedrijven aan te spreken, of te netwerken op ons netwerkevent.

Hoe schrijf ik mijzelf in op de jobbeurs en/of het netwerkevent?

Masterstudenten

Om als masterstudent deel te nemen aan de jobbeurs moet je onderstaande stappen te vervolledigen:

 1. Registreer jezelf op ons EoT platform, of log in als je een account hebt.
 2. Selecteer via onze bedrijvengids minimaal 5, en tot maximum 10 bedrijven waarmee je graag wilt speeddate op de EoT jobbeurs. Voor de kerstvakantie vroegen we alvast om 10 bedrijven te selecteren waarvan jij vond dat ze aanwezig moesten zijn op de beurs. Nu moet je definitief uit de lijst met aanwezige bedrijven kiezen met welke bedrijf je wilt speeddate. Iedereen is welkom, ook al heb je hiervoor nog geen voorkeuren doorgegeven!
 3. Kies in de top10 in onze bedrijvengids of we je al dan niet mogen verrassen met één à twee door ons geselecteerde speeddates. Wij selecteren uiteraard dates op basis van je persoonlijke interesses, afstudeerrichting en voorkeuren. Voorgaande jaren werden deze dates telkens zeer positief onthaald door de deelnemende masters. Default staat deze optie aan. Door op het rode kruisje te klikken in de top10-balk kan je je voorkeur wijzigen.
 4. Upload je CV via je persoonlijk EoT profiel. Je CV is maximum één A4 (één kant van een blad) groot en in het bestandsformaat pdf. Je kiest volledig zelf hoe je CV eruitziet. Alle Cv’s worden gebundeld in een CV-boek, en uitgedeeld aan de aanwezige bedrijven. Opgelet, je CV is uiterst belangrijk! Besteed voldoende aandacht aan de opmaak, de taal, etc. Een goede indruk maak je immers maar één keer. ;)
 5. Bevestig je inschrijving door op 'Inschrijven' te klikken op je persoonlijk EoT profiel.
 6. Vrijblijvend: bereid je extra goed voor op de beurs door één van onze workshops te volgen in aanloop naar de beurs.
  - Alles over CV's en linkedIn op: Eerste hulp bij een goed CV | 15/02-19h
  - Onzeker over je sollicitatietechnieken? Dan is: Sollicitatie do's and don'ts the way to go! | 01/03-19h

Alumni

Wil je deel uitmaken van de EoT jobbeurs als jong-alumnus van onze faculteit? Dat kan! En wel op twee verschillende manieren:

 • Kom netwerken op het EoT-netwerkevent tussen 20h en 22h. Het maakt niet uit of je werkzoekende bent of niet, een sterk netwerk is nuttig voor iedereen! Wil je graag nog eens bijbabbelen met je vrienden, je horizon verbreden, of stiekem connecteren met een concullega, het kan allemaal! Het enige wat je moet doen is jezelf registreren (of inloggen ), en jezelf inschrijven op ons netwerkevent. En dat voor €0!
 • Wil je graag speeddate met de aanwezige bedrijven omdat je nieuw werk zoekt, dat kan ook! Deelnemen aan de beurs kan door dezelfde stappen te doorlopen als onze masters (zie ‘masters’).

Bachelorstudent

Ben je als bachelor zoekende naar interessant vakantiewerk of een stageplaats, dan kan je eveneens speeddaten met de deelnemende bedrijven die hebben aangegeven open te staan voor deze opties.

 1. Registreer jezelf op ons EoT platform, of log in als je een account hebt.
 2. Selecteer via onze bedrijvengids minimaal 5, en tot maximum 10 bedrijven waarmee je graag wilt speeddate op de EoT jobbeurs. Upload je CV. En bevestig je inschrijving via je persoonlijk EoT-profiel. Voor meer informatie: zie inschrijvingsprocedure masters. Uiteraard ben je ook van harte welkom op de netwerkreceptie na je jobbeurs!

Verdere praktische informatie

Verdere praktische informatie kan je terugvinden in onze FAQ:

Volg ons op LinkedIn!

Is uw inschrijving up-to-date?

Voor de start van de beurs zijn er nog enkele to do's die u dient na te kijken/vervolledigen. Alle bedrijven die mogen deelnemen, zijn reeds per e-mail op de hoogte gebracht. Ter bevestiging ziet u op uw bedrijfsprofiel "Leuk dat jullie zijn ingeschreven!" staan. De volgende drie zaken dient u nog op het bedrijfsprofiel aan te geven/ te controleren:

 1. Bevestig met hoeveel vertegenwoordigers u aanwezig zal zijn. Standaard voorzien wij catering voor twee vertegenwoordigers per bedrijf. Op aanvraag is het mogelijk om meerdere vertegenwoordigers te voorzien. Gelieve dit zo snel mogelijk te bevestigen.
 2. Vanaf dit jaar geven we u ook de kans om het CV-boek enkel digitaal te verkrijgen. U ziet op uw profiel een eenvoudige checkbox staan. Indien u dit vakje aanduidt, dan voorzien wij een gedrukte versie van het CV boek. Laat u dit vakje open, dan ontvangt u van ons enkel een digitale versie van het CV boek. Ter compensatie planten wij 20m² bos per niet-afgedrukt CV-boek en zetten we uw bedrijf (onrechtstreeks) extra in de kijker op onze sociale media tijdens het aanplanten van het bos.
 3. Tot slot is het aangewezen om nogmaals uw bedrijfsprofiel na te kijken/vervolledigen, vacatures toe te voegen, etc. Ook tijdens en na de beurs worden de bedrijfsprofielen nog volop bezocht.

Praktisch - Woensdag 15 maart

 • Locatie van het evenement
 • BluePoint Antwerpen
 • Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen
 • Parking onder het gebouw (1 plek per bedrijf)
 • Timing
 • 15u30 - 16u45: Opbouw standen bedrijven
 • 16u50 - 17u00: Kick-off Engineers of Tomorrow>
 • 17u00 - 18u10: Speeddates slot 1-4
 • 18u10 - 19u00: Pauze met eten
 • 19u00 - 20u10: Speeddates slot 5-8
 • 20u10 - 22u00: Netwerkevent met studenten en alumni
 • Stand
 • Afmeting: 3m breed x 2m diep
 • Statafels: 2
 • Krukken: 2
 • Elektriciteitsvoorziening: 1 x 220V
 • Wifi

Speeddates en het CV-boek

Zowel het CV-boek als een overzicht van uw persoonlijke speeddates mag u verwachten begin maart. Net zoals voorgaande edities krijgt u voor de beurs de mogelijkheid om het boek digitaal te raadplegen, en krijgt u bij aanvang van de beurs uw fysieke exemplaar indien u hiervoor gekozen zou hebben.

Volg ons op LinkedIn!

De inschrijvingsprocedure bestaat uit twee fasen: een voorselectie (registratie) en een definitieve inschrijvingsfase. Om de kwaliteit van het evenement te waarborgen is er momenteel een beperking op het aantal deelnemende bedrijven. De voorinschrijvingen lopen nog tot en met donderdag 10 november (momenteel gesloten!). Onze afstuderende masters beslissen vervolgens tegen eind december of jouw bedrijf al dan niet aanwezig zal zijn op het EoT-evenement. We moedigen ieder bedrijf aan om deel te nemen aan de voorinschrijving! In het verleden is al meermaals gebleken dat ieder bedrijf (ongeacht naamsbekendheid of grootte) evenveel kans maakt om door onze studenten geselecteerd te worden. Voorinschrijven is trouwens volledig gratis!

Fase één: de voorselectie

Wil je graag deelnemen aan de EoT-voorselectie? Dan start je inschrijvingsprocedure met inloggen op de website (of eventueel te registeren) a.d.h.v. een persoonlijk e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens is het belangrijk om te weten of je werkgever reeds beschikt over een bedrijfsprofiel/bedrijfspagina (bv. omdat je al eerder hebt deelgenomen aan de EoT-voorselectie).

Beschikt je bedrijf over een bedrijfsprofiel op ons platform? Dan rest je niets anders te doen dan de inhoud op de bedrijfspagina te updaten en je voorinschrijving te voltooien door op de knop “bevestig voorinschrijving” te klikken. Beschikt je bedrijf over een bedrijfspagina, maar heb je geen toegang tot deze pagina? Contacteer dan de beheerder van je bedrijfspagina. Voor alle andere vragen neem je best contact op met ons.

Beschikt je bedrijf niet over een bedrijfspagina/bedrijfsprofiel? Dan start het EoT-verhaal met het aanmaken van een nieuw bedrijfsaccount met gekoppelde bedrijfspagina. Spendeer voldoende tijd en aandacht aan deze pagina, het is immers het online visitekaartje en het uithangbord van je bedrijf! Onze masterstudenten scannen alle bedrijfspagina's en selecteren op basis hiervan hun favoriete 10 bedrijven. Aan de hand van de top 10's van alle masterstudenten wordt nadien een gewogen rankschikking opgemaakt. Hoe hoger uw bedrijf in deze rangschikking staat, hoe groter de kans dat uw bedrijf een uitnodiging ontvangt voor de EoT jobbeurs op woensdag 15 maart 2023.

Fase twee: definitief inschrijven

Wordt uw bedrijf door onze masters naar boven gestemd als interessant bedrijf? Proficiat, want dan nodigen we uw bedrijf graag definitief uit voor de EoT jobbeurs op woensdag 15 maart 2023. Uw bedrijfsscore geeft u een eerlijk beeld van de interesse van onze masters in uw bedrijf. Opgepast, uw deelname is pas definitief van zodra wij het inschrijvingsgeld hebben ontvangen. Behaalde uw bedrijf niet voldoende stemmen? Dan moeten we u jammer genoeg (voorlopig) teleurstellen. Uw bedrijf wordt op een wachtlijst geplaatst. Indien een ander bedrijf afzegt, wordt u mogelijks alsnog gecontacteerd. Momenteel werken we hard aan een concept waarbij we op toekomstige edities zo weinig mogelijk bedrijven moeten teleurstellen.

Op uw bedrijfsprofiel kan u bij "Inschrijvingsstatus Jobbeurs" bekijken of uw bedrijf geselecteerd is door onze studenten. Indien er een groene knop staat met "Wij zullen deelnemen aan EoT2023", dan bent u door onze studenten geselecteerd en wordt u bij deze dus uitgenodigd om deel te nemen aan onze jobbeurs. Let op, uw deelname is niet bevestigd zolang u niet op deze knop geklikt heeft. Van zodra u de deelname bevestigd heeft, is uw inschrijving definitief en starten wij de facturatieprocedure.

De deelnameprijs bedraagt € 1.000,00 (excl. BTW). Wat mag je voor dit bedrag verwachten?

 • Eén beursstand met bijhorende faciliteiten
 • Toegang tot de speeddates met gegarandeerd geïnteresseerde afstuderende masterstudenten
 • Het felbegeerd CV-boek met daarin de aanwezige masterstudenten
 • Mogelijkheid om een aantal interessante vacatures rechtstreeks onder de aandacht te brengen van onze masterstudenten
 • Jouw bedrijfsinformatie in onze EoT-bedrijvengids
 • Resem aan faciliteiten op het online EoT-platform
 • Doorlopende catering voor 2 of meer personen gedurende de volledige jobbeurs Engineers of Tomorrow

Ziet u geen groene knop op uw bedrijfsprofiel, dan heeft uw bedrijf spijtig genoeg niet voldoende stemmen ontvangen van onze studenten. Dit wil echter niet zeggen dat het voor uw bedrijf stopt dit jaar. Uw bedrijfsprofiel blijft de hele tijd zichtbaar voor onze studenten. Geïnteresseerde studenten kunnen dus nog steeds contact met u opnemen. Zorg er dus voor dat uw bedrijfsprofiel up to date blijft, zodanig dat geïnteresseerde studenten ook eenvoudig hun weg kunnen vinden naar uw bedrijf.

Deze info word zo snel mogelijk aangevuld

Deze info word zo snel mogelijk aangevuld