Contact & FAQ

Algemeen

Engineers of tomorrow bereiken kan op verschillende manieren:

 • Auto:
  Komende van Brussel, Gent of Hasselt neemt u best de uitrit Berchem (uitrit 4 of 5) op de ring van Antwerpen om vervolgens via de N1 in de richting van Mortsel uw weg te vervolgen tot congrescentrum BluePoint. Opgelet, het verkeer in en rond Antwerpen kan zeer druk zijn. Ruime parkeergelegenheid is aanwezig in de omgeving rond Bluepoint. Per deelnemend bedrijf wordt bijkomend één parkeerplaats voorzien in de ondergrondse parking van het congrescentrum. Parkeerplaatsen in de omgeving behoren tot de “roze zone” en zijn betalend tot 19u00.

 • Fiets:
  BluePoint bevindt zich met de fiets op minder dan 10 minuten van zowel campus Groenenborger als van Berchem station. Er is een fietsenstalling aanwezig. Een Velo-station voor de populaire Antwerpse deelfietsen bevindt zich voor de deur.

 • Openbaar vervoer:
  Bluepoint is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer van op de campus! Bus 33 in de richting van Ekeren/Merksem neemt je in minder dan 5 minuten mee tot de halte ‘Berchemboslaan’, waarna je na een korte wandeling de jobbeurs bereikt. Ideaal om helemaal ‘zen’ de jobbeurs aan te vatten.

  Kom je van buiten Antwerpen? Dan neem je best de trein tot het station van Antwerpen-Berchem. Vervolgens brengt bus 90/91/92 richting Mortsel je tot de halte Roderveldlaan, waarna het nog een kleine 10 minuten wandelen is tot BluePoint.
  Komende van Antwerpen-centrum neem je best tram 7 of 15 richting Mortsel tot aan de halte ‘Jan Moorkens’. Vanaf de tramhalte bereik je te voet op minder dan 10 minuten BluePoint.

Engineers of Tomorrow richt zich in de eerste plaats op afstuderende ingenieur-studenten, zoekend naar een eerste ervaring in het werkveld. Ben je geïnteresseerd in een nieuwe gemotiveerde en leergierige collega vol jeugdige inspiratie? Dan is deze jobbeurs the place to be! Daarnaast verwelkomen we graag afgestudeerde ingenieurs met beperkte werkervaring die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Is uw bedrijf op zoek naar een masterproefstudent om een uitdagende opdracht tot een goed einde te brengen? Of heeft uw bedrijf nood aan beperkte technische ondersteuning op de werkvloer? Onze aanwezige studenten zijn een absolute meerwaarde.

Zowel bedrijven als studenten dienen zich online in te schrijven om deel te kunnen nemen aan EoT. Alle praktische informatie aangaande de procedure, data en voorwaarde is hier terug te vinden.

Alle verzamelde informatie wordt, tenzij expliciet anders vermeld, en met uitzondering van ons CV-boek, enkel gebruikt voor organisatorische of informatieve doeleinden. Persoonlijke informatie van afstuderende masterstudenten wordt gebundeld in een CV-boek en overhandigd aan deelnemende bedrijven.

Masterstudenten zijn welkom vanaf 17u45. Broodjes en hapjes worden voorzien. Om 18u30 wordt de avond afgetrapt voor zowel de masterstudenten als bedrijven. Het einde van de avond wordt voorzien rond 23u00.

Bachelorstudenten en Alumni zijn welkom vanaf 19u45. Om 20u00 wordt de avond afgetrapt door ie-net, waarna vanaf 21u00 vrij kan worden genetwerkt. Het einde van de avond wordt voorzien rond 23u00.

Van 19u30 tot 21u00 vindt een unieke interactie plaats tussen masterstudenten en bedrijven waarbij bedrijf en student in een persoonlijk gesprek kennis kunnen maken met elkaar. Een match tussen bedrijf en masterstudent wordt bepaald op basis van de opgegeven voorkeuren door de student bij inschrijving. De speeddates zelf worden gehouden op de beursstanden van de bedrijven. Een licht- en geluidssignaal zal aangeven wanneer het tijd is voor de masterstudenten om door te schuiven. Andere deelnemers zijn gedurende de speeddates vrij om te netwerken zolang de speeddates niet verstoord worden.

Jammer dat je niet langer aanwezig kan zijn op EoT-2020! Om je deelname te annuleren vragen we om een e-mail te sturen naar info@engineersoftomorrow.com. Enkel op deze manier zijn we in staat om mogelijke speeddates op de hoogte te brengen van je afwezigheid, en laat je zelf geen foute indruk achter bij een toekomstige potentiële werkgever of werknemer.

Denk goed na over wat je draagt tijdens de jobbeurs, je legt tenslotte de hele avond professionele contacten. Zorg er dus voor dat je verzorgd voor de dag komt. Voor een eerste indruk krijg je immers geen tweede kans. 

Omdat de tijd tijdens de speeddates beperkt is, hebben de bedrijven weinig tijd om jou te leren kennen. Om de weinige tijd die je hebt tijdens zo’n gesprek goed te benutten, bereid je best een “elevator pitch” voor. Dit is een leuke, enthousiaste en bondige manier om jezelf en je kwaliteiten te presenteren aan een bedrijf. Je kan de elevator pitch op voorhand maken en inoefenen, zodat je jezelf vlot kan voorstellen bij elk bedrijf.

Doe eveneens je research. Zoek op voorhand informatie op over de bedrijven waarmee je een speeddate hebt. Op die manier kan je gerichte vragen stellen en uit je je interesse voor het bedrijf in kwestie.

Het belangrijkste item om mee te nemen naar EoT is je CV. Zorg dat je voldoende kopies meebrengt, zodat je bij iedere kennismaking een CV kan achterlaten indien gewenst.

Eventuele problemen kunnen ten allen tijde gemeld worden aan één van onze coördinatoren. Zij zullen jouw probleem zo snel mogelijk trachten te verhelpen. Onze coördinatoren zullen herkenbaar zijn aan de hand van hun badge.

Bij aankomst op BluePoint mag je even plaats nemen in de inkomhal. Onze medewerkers verwijzen jullie van daar graag verder door naar de registratiedesk.

Iedere deelnemer ontvangt het bedrijvenboek bij aanvang van EoT. Het bedrijvenboek zal weldra ook online raadpleegbaar zijn. Op dit moment zijn wij nog bezig met het finale ontwerp van het bedrijvenboek.

Specifiek voor bedrijven

Er wordt een bedrijvenboek gemaakt voor de studenten zodat zij een overzicht hebben van de aanwezige bedrijven. Dit wordt in hardcopy uitgedeeld bij de start van EoT. Alle opgevraagde informatie wordt, tenzij expliciet anders vermeld, enkel gebruikt voor organisatorische of informatieve doeleinden. Concreet wordt de opgevraagde informatie  gebundeld in een bedrijvenboek voor deelnemende studenten. Heeft u concrete vragen aangaande het gebruik van uw gegevens? Contacteer info@engineersoftomorrow.com voor meer informatie.

Elk bedrijf mag bij voorkeur 2 en maximaal 3 ambassadeurs afvaardigen. 

 • De jobbeurs wordt naar een hoger niveau getild door gehoor te geven aan de feedback van de voorbije jaren. Professionalisering van het hele event staat hierbij centraal.
 • De interactie tussen de studenten en de bedrijven wordt vergroot.
 • Het netwerkevent wordt uitgebreid om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bedrijven;
 • De verhouding werkzoekende/werkgever wordt opgetrokken;
 • Een professionelere setting wordt voorzien.
Het doelpubliek voor dit event wordt opengetrokken in drie categorieën:
 • Bachelorstudenten – Vakantiejob, stage, masterproef
 • Masterstudenten – Eerste jobervaring, vakantiewerk
 • Recent afgestudeerde ingenieurs – Tweede jobervaring
Er worden twee boeken gemaakt. Enerzijds wordt een CV-boek opgesteld waarin de CV’s van de aanwezigen worden gebundeld voor de bedrijven. Anderzijds wordt ook een bedrijvenboek voorzien, zodanig dat de informatie van de bedrijven op een toegankelijke manier kan worden verspreid onder de aanwezigen.

De deelnameprijs voor EoT 2020 bedraagt € 800,00. Voor dit bedrag krijgt u één beursstand in onze beurshal, toegang tot de speeddates, het felbegeerd CV-boek, wordt uw bedrijfsinformatie opgenomen in onze bedrijvengids en kan u heel de avond vrijblijvend genieten van onze catering.

Per deelnemend bedrijf voorzien we één parkeerplaats in de ondergrondse parking van het congrescentrum. Bij aankomst wordt u begeleid door één van onze medewerkers vanaf uw wagen tot op uw beursstand. Overige wagens kan u parkeren in de omliggende straten rondom het congrescentrum. Opgelet, in sommige omliggende straten is parkeren betalend tot 19u00.

16:30 – 18:00 Aanmelding bedrijven

Verwelkoming en opbouw van uw bedrijfsstand

17:45 – 18:30 Verwelkoming met broodjes

18:30 – 19:45 Inleidende speeches & inspirational talk

Warm welkomswoordje door de voorzitter van DavingA en praeses van Ingenium, gevolg door een opzwepende inspirational talk

19:30 – 21:00 Speeddates

19:30 – 19:40 Slot 1
19:45 – 19:55 Slot 2
20:00 – 20:10 Slot 3
20:15 – 20:25 Slot 4
20:30 – 20:40 Slot 5
20:45 – 20:55 Slot 6
21:00 – 21:10 Slot 7

* Slots worden opgevuld in functie van het aantal geïnteresseerde studenten per bedrijf. Het aantal dates is bijgevolg afhankelijk van de mate waarin masterstudenten interesse toonde in uw bedrijf.

21:00 – 23:00 Netwerkevent met open bar

Elk deelnemend bedrijf krijgt een standplaats van 4 m² (2 x 2 m) toegewezen bij aankomst, voorzien van elektriciteit en draadloos internet. Elke stand is uitgerust met één cocktailtafel en enkele hoge stoelen. Het gebruik van roll-up banners en/of tv-schermen op voet wordt binnen de voorziene ruimte sterk aangeraden. Het gebruik van beursstanden wordt ten zeerste afgeraden. Indien de beursstand binnen de toegewezen oppervlakte past, kan er eventueel wel bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. De organisatie behoudt zich het recht voor om voorwerpen met afwijkende afmetingen te weigeren. In geval van twijfel, graag contact opnemen met info@engineersoftomorrow.com. 

Bedrijven zijn welkom tussen 16u30 en 17u45 voor de opbouw van hun stand in de beurszaal. Rond 17u45 worden broodjes geserveerd, waarna rond 18u30 het evenement wordt afgetrapt voor studenten en bedrijven. Het einde wordt voorzien rond 23u00.

Het einde van het evenement wordt voorzien rond 23u00. Mogen we u vragen om, in functie van het aantal geïnteresseerde deelnemers, uw bedrijfsstand niet af te breken voor 22u00. Indien wordt afgeweken van dit tijdstip zonder goedkeuring van de organisatie behouden we het recht om uw bedrijf te weigeren bij volgende edities.

Deelnemers krijgen bij aanmelding een sticker in een kleur gelinkt aan hun afstudeerrichting en opleidingsgraad. Zo onderscheidt u makkelijk een bachelorstudent van een masterstudent, of een bouwkundige van een elektromechanicus.

Italian Trulli

Ieder bedrijf ontvangt het CV-boek bij aanvang van EoT. 

Tijdens het event zal er een grondplan beschikbaar zijn waarop duidelijk wordt gemaakt waar de stand van uw bedrijf zich bevindt. 

Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!