Engineers Now!

Danny Vercauteren

Danny Vercauteren

Customer Service Provider / Project Manager

Wat me drijft : Diversiteit in een technische functie in een complexe en daardoor uitdagende omgeving. De variatie in contacten, zowel extern als intern. Elkeen met hun specifieke noden in een project om deze van een gezamenlijk gedragen doelstelling te kunnen overtuigen, maken dat ik me ten volle kon en verder wil blijven ontplooien. Mijn ervaring delen maakt dat ook collega’s kunnen groeien.  

Loopbaan:  Customer Care Manager  bij Krones FBA  te Louvain-La- Neuve Van 01/09/2015 tot heden

Krones AG  is de wereldleider in de fabricatie van machines voor de food & beverage industrie. Het is mijn taak binnen het filiaal Krones België om bij het toegewezen klantbestand de verschillende projecten (installaties/ ombouwen/ onderhoud/revisies en depannages) klantenbestand te beheren, waar noodzakelijk ook uit te organiseren. In deze functie ben ik naar de klant het centrale aanspreekpunt, alsook voor de collega’s van de intern ondersteunende diensten en de collega’s vanuit de fabriek(en) in Duitsland.  

Klantenbestand omvat +/- 25 klanten gaan de van kleine KMO’s tot de grotere spelers (bv Coca-Cola sites (4), ABInbev (4) Duvel Moortgat (2), Konings (3)). Budgetten variëren in de grootteorde tot +/- 20 M€. Door een intense communicatie met alle betrokkenen op alle niveaus, slagen we erin om de projecten op te leveren binnen een duidelijke planning, volgens de scope vastgelegd en met een focus op het vooropgestelde budget.  Risicomanagement op deze pijlers is een prioriteit.

Ook het beheer van de servicebudgetten, binnen deze regio is mijn verantwoordelijkheid. In het geval van levering van nieuwe materialen (machines of uitrustingen) werden deze budgetten met de collega’s van de verkoop in overleg vooraf opgesteld en waar mogelijk geoptimaliseerd in het commercieel overleg.

Door de relatie met de klanten dusdanig uit te diepen slaag ik erin om vooral te focussen op een lange termijn relatie zodat calamiteiten op korte termijn maximaal vermeden worden. Mijn interne opvolging van de verschillende parallel lopende projecten is cruciaal om de gemaakte afspraken naar scope en planning te kunnen realiseren.

Verder wordt mijn ervaring aangewend in het opstarten van belangrijke project aankopen (services), prijsaanvragen, contractopmaak, negotiaties en aankoop. Door de afwisseling in deze functie: omvang van de projecten (volledige lijnen/ single machines), technische complexiteit, contacten met engineering/ productie alsook techniekers en operatoren, zowel intern als extern, talenkennis en culturele verschillen maakt me dat ik me hiervoor ten volle kan ontwikkelen.